Handtherapie


Wat is handtherapie

Het aantal mensen met aandoeningen van de hand is zeer groot. Een slecht functionerende hand, zowel motorisch als sensibel, leidt vaak tot gehele of gedeeltelijke invaliditeit. Een relatief kleine functiestoornis kan bepaalde handelingen al bijna onmogelijk maken, wat ingrijpende gevolgen kan hebben voor iemands leven. De behandeling van aandoeningen van de hand, pols, onderarm en of elleboog dient met een zo groot mogelijke deskundigheid te gebeuren. Dit vraagt van de behandelend therapeut speciale kennis en vaardigheden.

Een handtherapeut is een erkend fysiotherapeut, die zich door uitgebreide nascholing en ervaring gespecialiseerd heeft in de behandeling van letsels aan hand, pols en arm.

Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medische specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel.
Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

In onze praktijk heeft Wendy Hogendoorn de opleiding tot handtherapeut bij het Nederlands Paramedisch Instituut in 2019 afgerond. Zij is gespecialiseerd in alle klachten rondom de vingers, hand en pols.