Sport Fysiotherapie

De sportfysiotherapeut speelt een belangrijke rol bij preventie, voorlichting en advies voor iedereen die wil gaan sporten. Hij begeleidt en adviseert de beginnend sporter maar ook de ervaren sporter die zijn sport op hoog niveau willen beoefenen. In de praktijk ziet de sportfysiotherapeut ook ouderen en kinderen bij wie sport onderdeel is van de therapie.

Het werk van de sportfysiotherapeut

De sportfysiotherapeut behandelt blessures aan alle spieren en gewrichten in het lichaam.  De sportfysiotherapeut kijkt naar uw motoriek en analyseert de blessure die is ontstaan. Aspecten zoals coördinatie, snelheid, lenigheid, kracht en uithoudingsvermogen worden in de behandeling opgenomen. De therapie richt zich niet alleen op herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens het onderzoek kan hij bepalen of extra oefening of training nodig is om het ontstaan van een blessure juist te voorkómen.

Waarom een sportfysiotherapeut?

Met de gerichte behandeling en adviezen van de sportfysiotherapeut kunt u snel herstellen tot uw oorspronkelijke sportniveau. Bovendien voorkomt u herhaling van de blessure in de toekomst. De sportfysiotherapeut begeleidt u sportspecifiek en functioneel. Hij kijkt naar wat u nog wel kunt in plaats van naar uw beperkingen. U zult merken dat u een stuk makkelijker praat met een fysiotherapeut die u als sporter benadert.

 

(Preventieve) hardlooptechnische analyse voor hardlopers

Deze analyse is bedoeld om te kijken naar uw looptechniek en of er een zwakte in de keten is die mogelijk de oorzaak is van een blessure of om die juist te voorkomen.

Middels een opname op de loopband wordt er een video gemaakt van uw loop stijl. Met behulp van de beelden worden verbeterpunten aangereikt, zodat u uw techniek kan verbeteren. Daarnaast wordt een aantal testen gedaan gericht op actieve stabiliteit en flexibiliteit van de romp/onderste extremiteit.Wanneer er bepaalde zwaktes in de keten gevonden worden kan een vervolgafspraak gemaakt worden om een oefenschema op te stellen om deze zwaktes te verbeteren.

Voor meer informatie over de hardlooptechnische analyse kunt u contact opnemen met onze collega Mirjam Blezer via 0181-45 10 17 of Info@slandsvitaal.nl