Oefenzaal


Onze ruime oefenzaal beschikt over diverse cardio apparatuur en verschillende mogelijkheden om op een functionele manier spierkracht te trainen.
Met behulp van al deze hulpmiddelen kunt u als patient optimaal revalideren.

In onze oefenzaal beschikken we over een Kinesis wand.

Kinesis is het driedimensionale bewegen waarbij de mens centraal staat en de toestellen letterlijk en figuurlijk op de achtergrond, bij reguliere fitnessapparatuur volgt u de beweging van het toestel, bij Kinesis volgt het toestel u.
Binnen de fitness wordt er vaak gewerkt met apparaten die ons dwingen één kant op te bewegen. Zo kunt u een geïsoleerde beweging maken, zonder dat u in andere spiergroepen gaat compenseren en alleen de spiergroep aanspant die u wel wilt trainen.  Het voordeel hiervan is dat u de spieren heel gericht kan aanspreken op kracht. Maar spieren kunnen zoveel meer dan alleen maar kracht zetten. Uw spieren zorgen namelijk ook voor onder andere; coördinatie, stabiliteit, lichaamsgevoel en balans/evenwicht. In het dagelijkse leven maakt u namelijk veel bewegingen waar kracht voor nodig is, bijvoorbeeld iets zwaars boven het hoofd tillen.

In plaats van vaste apparaten kan er ook met losse gewichten getraind worden. Het trainen met losse gewichten biedt de mogelijkheid om ook de andere functies van de spieren te trainen. Het gewicht kan alle kanten op, dus u heeft nu ook andere (hulp)spieren nodig in de spiergroep om de beweging
gecoördineerd te laten verlopen. Als u met losse gewichten traint, traint u niet alleen op kracht, maar ook op coördinatie, stabiliteit, lichaamsgevoel en balans. U kunt daarmee al een stuk functioneler (dichter bij de functie in het dagelijks leven) gaan trainen.

Maar nu komt Kinesis om de hoek kijken. Bij Kinesis, Grieks voor beweging, kunt u alle kanten op bewegen, net zoals in het dagelijks leven. Door het ‘3D Pulley Systeem’ kunt u een beweging van 360° maken, zowel rechtlijnig als diagonaal en circulair. Niet meer alleen bewegen van voor naar achter of van boven naar beneden, maar alle kanten op, drie dimensionaal dus! Alles draait om een juiste lichaamshouding, uw lichaam dat in balans is en het bewegen van het lichaam op een natuurlijke wijze. Bij Kinesis traint u met kabels. Omdat u met kabels traint, en niet met losse gewichten, is het mogelijk
om weerstand te creëren in alle richtingen. Een uniek en revolutionair trainingsconcept.